woensdag 9 januari 2019

Nieuwsjes 7 januari 2019 - 11 januari 2019

- Eerst wil ik iedereen een gezond 2019 wensen!

- Deze week gingen we van start met een leuke praatronde. Vele kleuters vertelden hun belevenissen van de voorbije kerstvakantie. Iemand ging op vakantie in een appartement aan zee, een kleuter vertelt uitgebreid wat er in de vele kerstpakjes zat en enkele kleuters vertelden trots over hun kleine broer of zus die voor het eerst naar school mag en naar de klas mag van juf Heleen of juf Marlies. Het was een gezellig en sfeervol kringmoment.

- Deze week is er opnieuw ruimte en tijd om voluit te gaan spelen in de hoeken van de klas en aan de tafels.
Deze tijd vullen we in met het spelen van enkele gezelschapspelletjes, spelen met Playmobil/ lego, het vrij knutselen met de kartelscharen en het tekenen op de magische krasblaadjes. Ook de plasticine ontbrak niet.

-Samen gaan we aan de slag met de Bee-bot.


- Op maandagnamiddag tijdens de samenwerking met het derde kleuter konden de tweede kleuters op het digibord meekijken met het spel
'G compris' . Op andere momenten met het derde kleuter komen de i-pads aan bod en gaan we momentjes van taalinitiatie voorzien. We beluisteren liedjes in de franse of engelse taal. Ik denk dat er zeker kleuters van onze klas daar interesse zullen voor tonen.

- De kleuters willen graag eens met het huis van Sneeuwwitje en de zeven dwergen spelen. Hierdoor kwam het nieuw thema "sprookjes" tot stand.
Vanaf volgende week gaan we hiermee van start.

- De fietsnamiddagen krijgen een winterstop. We merken op dat er heel wat kleuters geen fiets meer meebrengen in de winter. Na de krokusvakantie mag iedereen terug zijn eigen fiets meebrengen.

- Blijft iedereen eraan denken om de fluo-jas aan te trekken!?  De fluo actie blijft verder lopen waarbij de kleuters de kans krijgen om stickers te kleven op hun fluokaart.

- Kleuters die zin hebben mogen hun eigen pantoffels ( die ze zelf af en aan kunnen doen) meebrengen naar de klas. In de winter zijn onze schoenen vaak nat en vuil. Deze laten we drogen bij de verwarming en zo kunnen we gezellig rondlopen met onze pantoffels. Op kousjes lopen in de klas mag uiteraard ook.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten