donderdag 24 november 2016

Nieuwsflash 28 november - 2 december 2016

- We zijn reeds volop bezig met knutselen in ons sintthema. De kleuters zijn super enthousiast. We schilderen Sint of Piet op groot formaat. (Er hangen er reeds op in de klas en in de gang). We maken een mooi werkje met goudpapier en volgende week spelen en knutselen we met zoutdeeg.
- De kleuters maken een tekening voor de Sint. We verzamelen ze in de klomp die op het kijkkastje staat.
- Op vrijdagnamiddag 2 december komt de lieve, goede man op bezoek. Wij oefenen alvast ons versje in.
- In de klas spelen we met de playmobil stoomboot en vandaag kwamen er in een doos 3 nieuwe inpakpieten toe. De kleuters staken ze in elkaar en speelden er samen mee.
- Vanaf morgen kunnen de kleuters zelf in de huid van Sint en Piet kruipen door te spelen in onze zelfgemaakte pakjesstoomboot.
- We luisteren naar mooie Sintverhalen en spelen poppenkast met onze handpoppen van Sint, Piet en het paard. Dankjewel aan Olivia voor het grote boek van Sinterklaas. Elke dag vertellen we er iets uit. Ook het voorleesverhaal van de Spiekpietjes valt in de smaak.
- Martha had vandaag een wortel mee voor het paard van Sinterklaas. Dankjewel Martha!
Wie heeft thuis nog enkele klontjes suiker en een pintje bier voor zwarte piet?
- Vergeten jullie niet de brief in te dienen voor naschools sport en spel en de centjes voor de foto's?Indien je de foto's niet wenst, graag terug meebrengen naar de klas.
- Morgen is Olivia jarig en vieren we feest in de klas. Proficiat Olivia! (foto's volgen later)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten